Idag fick Gävleborgarna ännu ett exempel på det frånvarande ledarskapet i Landstinget Gävleborg. Ingen kan ha undgått den kris som finns inom akuten i Gävle. Tidningarna, radio och TV har rapporterat om detta de senaste dagarna och nu avkräver man svar från de yttersta ansvariga i ledningen d.v.s. majoritetens landstingsråd.
Jag blev riktigt förvånad när jag läser ledningens pressmeddelande som skickades ut idag, se text nedan. Man avböjer där att kommentera krisen på akuten.
Vad håller landstingsråden egentligen på med?
Att som politiker avstå från att ge sin syn på aktuella frågor är märkligt. Vad skulle media säger om Carl Bildt eller Fredrik Reinfeldt skulle avböja att kommentera händelserna i Ukraina och säga att vi måste låta dem arbeta vidare med sina interna processer?
Hur ska dessutom väljarna kunna utkräva ansvar när ansvariga politiker inte vill svara på allmänhetens frågor?
Att vara politiker är inte alltid enkelt. Just hälso- och sjukvården kanske rentav är en av de svåraste områden att arbeta med politiskt. Men att då gömma sig och hålla sig undan när det blåser är inte att ta ansvar.
Det ansvarslösa och frånvarande ledarskapet i landstinget Gävleborg blir allt tydligare, den 14:e september kan väljarna välja en ny politisk ledning som är beredd att ta ansvar och visa på ett nytt, lyssnande och närvarande ledarskap.
Pressmeddelande från majoriteten:
Hej länsmedia,
Ett stort antal läkare inom akutverksamheten i Gävle är i en skrivelse starkt oroliga över den medicinska säkerheten. Läkarnas brev har väckt frågor kring patientsäkerheten.
- Vi i den politiska ledningen har det yttersta ansvaret för hälso- och sjukvården i länet och vi är väl medvetna om situationen. Verksamheterna på akuten signalerar nu
att de måste få arbeta vidare med sina interna processer, vi är trygga med att de nu vidtar de åtgärder som är nödvändiga, säger Eva Tjernström (S), landstingsstyrelsen ordförande.
Landstingsledningen informeras löpande om läget.
- Vi har respekt för att verksamheterna nu måste få arbeta i lugn och ro med sina interna processer. Därför avstår vi i dagsläget från ytterligare politiska kommentarer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar